top of page

Hírek & Blog

Nem ezt a cikket kereste? Tekintse meg többi posztunkat az alábbi gombbal!

A horvátországi számlanyitás kihívásaiA címben említett folyamat a horvátok számára egyáltalán nem jelent nehézséget, hiszen bárki nyithat számlát. Ha azonban külföldiként céget alapított Horvátországban, javasoljuk, hogy acélidegekkel és jó nagy adag türelemmel vértezze fel magát.A következők szükségesek a számlanyitáshoz:


1. határozat a cégbírósági nyilvántartásba vételről


2. statisztikai jelentés


3. tényleges tulajdonosok nyilvántartása


4. banki űrlap/kérdőív


5. a felelős személy személyigazolványa


6. a felelős személy személyes jelenléte


Fontos tudni, hogy a felelős személy még meghatalmazással rendelkező ügyvéd által sem helyettesíthető, továbbá a számlanyitás összesen két napot vesz igénybe. Ha például Ön Szlovákiából érkezik emiatt, akkor számítson arra, hogy két napot fog eltölteni az országban. Az első napon benyújtja a banki átvilágításhoz szükséges dokumentumokat és csak másnap készítik el a szerződést. Csak kivételes esetekben, kis szerencsével vagy elég korán érkezve még akár aznap, a munkaidő végére is elkészülhet a szerződés. De erre csak a zágrábi bankokban van nagyobb esély.


A bank az átvilágítást követően magyarázat nélkül is megtagadhatja a számlanyitást. Ennek elkerülése érdekében a felelős személyek készüljenek fel a banki kérdőívre és válaszoljanak pontosan a feltett a kérdésekre. Előfordult már olyan eset, hogy mindezek betartása mellett is a bank indoklás nélkül megtagadta a számlanyitást. Nem hivatalos forrásból később megtudtuk, hogy ez amiatt történt, mert az ügyfél farmerben és sportfelszerelésben jelent meg.


Azt javasoljuk, hogy mindenképpen konzultáljanak a bankba érkezés előtt.


Mindemellett javasoljuk átgondolni más uniós országban, például a Szlovákiában való számlanyitást is, ahol a számlavezetés díja havi 10 euró és függetlenül az utalt összeg nagyságától megbízásonként 2,5 eurós díjat számolnak fel. Ezen kívül pedig az online bankolási megoldásokról is érdemes tájékozódni.Ezt a cikket a D-invoice d.o.o. matketingcsapata készítette Gergely Laura vállalkozó segítségével


Comentários


redhead-curly-woman-office-worker-analyz

Segítségre van
szüksége?

Vegye fel szakembereinkkel a kapcsolatot!

bottom of page