top of page

Hírek & Blog

Nem ezt a cikket kereste? Tekintse meg többi posztunkat az alábbi gombbal!

A horvátországi számlanyitás kihívásaiA címben említett folyamat a horvátok számára egyáltalán nem jelent nehézséget, hiszen bárki nyithat számlát. Ha azonban külföldiként céget alapított Horvátországban, javasoljuk, hogy acélidegekkel és jó nagy adag türelemmel vértezze fel magát.A következők szükségesek a számlanyitáshoz:


1. határozat a cégbírósági nyilvántartásba vételről


2. statisztikai jelentés


3. tényleges tulajdonosok nyilvántartása


4. banki űrlap/kérdőív


5. a felelős személy személyigazolványa


6. a felelős személy személyes jelenléte


Fontos tudni, hogy a felelős személy még meghatalmazással rendelkező ügyvéd által sem helyettesíthető, továbbá a számlanyitás összesen két napot vesz igénybe. Ha például Ön Szlovákiából érkezik emiatt, akkor számítson arra, hogy két napot fog eltölteni az országban. Az első napon benyújtja a banki átvilágításhoz szükséges dokumentumokat és csak másnap készítik el a szerződést. Csak kivételes esetekben, kis szerencsével vagy elég korán érkezve még akár aznap, a munkaidő végére is elkészülhet a szerződés. De erre csak a zágrábi bankokban van nagyobb esély.


A bank az átvilágítást követően magyarázat nélkül is megtagadhatja a számlanyitást. Ennek elkerülése érdekében a felelős személyek készüljenek fel a banki kérdőívre és válaszoljanak pontosan a feltett a kérdésekre. Előfordult már olyan eset, hogy mindezek betartása mellett is a bank indoklás nélkül megtagadta a számlanyitást. Nem hivatalos forrásból később megtudtuk, hogy ez amiatt történt, mert az ügyfél farmerben és sportfelszerelésben jelent meg.


Azt javasoljuk, hogy mindenképpen konzultáljanak a bankba érkezés előtt.


Mindemellett javasoljuk átgondolni más uniós országban, például a Szlovákiában való számlanyitást is, ahol a számlavezetés díja havi 10 euró és függetlenül az utalt összeg nagyságától megbízásonként 2,5 eurós díjat számolnak fel. Ezen kívül pedig az online bankolási megoldásokról is érdemes tájékozódni.


link egy videóhoz


Ezt a cikket a D-invoice d.o.o. matketingcsapata készítette Gergely Laura vállalkozó segítségével


redhead-curly-woman-office-worker-analyz

Segítségre van
szüksége?

Vegye fel szakembereinkkel a kapcsolatot!

bottom of page